Proiecte

Bucharest International Students Model Uniteed Nations - BISMUN

Conferința BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations) este cea mai mare simulare academică din România a organismelor Organizației Națiunilor Unite (ONU). Aceasta este organizată anual de Asociația Tineretul ONU din România, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României și Ministerul Afacerilor Externe. Reprezintă un proiect unic în România pentru domeniul relațiilor internaționale și al altor arii conexe, destinat studenților, din ciclul licență, masterat sau doctorat, proaspeților absolvenți și tinerilor profesionisti, simulând comitete, foruri decizionale din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Summer School on Diplomacy

Școala de Vară pe Diplomație a Asociației Tineretul ONU din România este un program educațional care promite să ofere participanților săi un spațiu dinamic și antrenant cu scopul aprofundării datelor procesului diplomatic. Primele 11 ediții au reușit să aducă împreuna invitați remarcabili, adevărați profesioniști precum  ambasadori, diplomați și oameni de afaceri.

FORUMUL STUDENTILOR ROMANI DE PRETUTINDENI

Forumul Studenților Români de Pretutindeni reprezintă o inițiativă a celor mai mari patru organizații de tineri și studenți din România (Asociația Tineretul ONU din România,  Uniunea Studenților din România, Liga Studenților Români din Străinătate și  Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România) fără precedent , prin care se dorește reunirea studenților români din țară și din străinătate, pentru a dezbate teme de importanță atât pentru societatea românească, cât și pentru generația noastră. Propunerile finale vor alcătui o Rezoluție, ce va fi înaintată decidenților politici.

Obiectivul principal al Forumului este transformarea ideilor și  idealurilor pe care generația noastră are în soluții concrete care pot contribui la dezvoltarea României, folosindu-ne de implicarea pe care asociația organizatoare au în societatea civilă.

Subiectele dezbătute se inspiră din Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și din cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, implementarea acestor obiective contribuind decisiv la dezvoltarea coerentă și pe termen lung a țării noastre.

Moot Courts

Proiectul UN Youth Moot Courts, redenumit Youth Justice Challenge, constă în simularea procedurilor judiciare în faţa instanţelor internaţionale (Curtea Internaţională de Justiţie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi Curtea Penală Internaţională). Fiind unul din cele mai importante proiecte ale asociaţiei, scopul acestuia este de a oferi participanţilor ocazia de a pune în aplicare cunoştinţele de Drept internaţional, Drept comunitar şi Drepturile omului.

Proiectul este destinat studenţilor din cadrul facultăţilor de drept și facultăților de științe politice care vor simula diferite roluri în cele trei procese, câte un proces în cadrul fiecăreia dintre Curţi.

Participanţii vor avea calitatea de judecători sau de reprezentanţi ai statelor (avocaţi).

În cadrul fiecărei instanţe se va judeca o speţă, iar participanţii vor pleda sau judeca în funcţie de rolul deţinut.

Studenții din cadrul facultăţilor de drept și științe politice din ţară (dar nu numai aceștia) sunt încurajaţi să participe în cadrul acestui proiect, printre obiective numărându-se:

  • Îmbunătățirea cunoștințelor de Drept Internațional, respectiv Drept Comunitar și Drepturile Omului
  • Aplicare cunoștințelor dobândite la facultate
  • Exersarea limbii engleze juridice
  • Familiarizarea cu procedura în fața instanțelor
  • Exersarea și îmbunătațirea atât a abilitaților de retorică și argumentare, cât și a tehnicilor de pledare
  • Deprinderea abilitaților de lucru în echipa