Evenimente viitoare

RomanMUN

Proiectul consta in simularea unei conferinte academice si are ca scop constientizarea, de catre tineri, a problemelor actuale si, totodata, stimularea creativitatii in vederea rezolvarii acestora. De asemenea, ne propunem sa promovam, intr-un mod cat mai asemanator conferintelor de la New York, procedurile prin care organele ONU isi desfasoara activitatea.

YouthFest

Piața Roman Mușat și Restaurantul Bella Napoli

Poate credeai că doar cazurile de pe marile ecrane sunt mediatizate. Poate credeai că nu poți face ceva deosebit pentru un astfel de caz sau pentru societatea din jurul tău, dar și să te distrezi, în același timp. Ce ai zice dacă ți-am oferi noi această oportunitate?

YouthFEST este un proiect, de tip caritabil, dedicat în special tinerilor, aceștia având oportunitatea de a-și valorifica talentele și de a se recrea intr-un cadru plăcut, contribuind în același timp la o strângere de fonduri pentru o cauză socială. YouthFest se va desfășură sub forma unui spectacol, unde, atât tinerii cât și ceilalți membri ai comunității vor avea ocazia de a urmări diferite momente artistice( reprezentații vocale/instrumentale, de dans, de teatru etc.) prestate de participanții din cadrul festivalului care vor da tot ce au mai bun pentru a susține cauza strângerii de fonduri și prin intermediul talentului lor, dar și de invitații cunoscuți pe care îi vom avea în programul nostru. De asemenea, vor exista spații special amenajate unde cei prezenți se vor putea relaxa și vor fi organizate ateliere de lucru în cadrul cărora se vor desfășura diverse activități. Ne așteptăm ca tinerii să participe într-un număr cât mai mare, donând astfel pentru cauza propusă. Astfel, YouthFEST își propune să devină un eveniment organizat anual în orașul Roman, prin intermediul căruia vor fi ajutate asociații sau instituții cu o cauză socială diferită unde vor fi promovate totodată și talentele locale.

Olimpiada ONU

Scopul proiectului consta in promovarea valorilor ONU si aducerea acestora mai aproape de societate, prin incurajarea unui trai sustenabil si constientizarea importantei afacerilor mici pentru comunitate. Astfel, Olimpiada ONU 2021 corespunde Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă 3, 4, 8 și 11 (Good Health and Well-Being, Quality Education, Decent Work and Economic Growth, Sustainable Cities and Communities).

IasiCourts

IasiCourts isi propune inaugurarea unui alt mod de dezbatere in comunitatea de tineri din Iasi. Procesele simulate reprezinta un concept si o practica raspandita la nivelul intregului glob, in special in randul liceenilor si a studentilor la drept. Astfel, dorim sa setam un precedent la nivel local si sa oferim tinerilor ieseni oportunitatea de a invata mai multe despre cadrul legislativ roman si de a-si dezvolta aptitudini precum lucrul in echipa, rezolvarea problemelor, discursul public si tacticile de persuasiune.